MUHASEBE VE FİNANS ANABİLİM DALI

" "

ASBÜ Muhasebe ve Finans Anabilim Dalı, Türkiye’de önde gelen finans çalışmalarının yapıldığı bir anabilim dalı olma hedefindedir. Akademisyenlerimizin, uluslararası (SSCI, SCI ve SCI-E) ve ulusal nitelikli dergilerde yayımlanmış makaleleri, saygın yayınevlerince basılmış kitaplarda, ulusal ve uluslararası düzeyde organize edilen yerleşik kongre, sempozyum ve çalıştaylarda çalışmaları bulunmaktadır.

Anabilim Dalımızda aşağıdaki alanlarda öncelikli olarak araştırmalar yapılmaktadır:

• Finansal Piyasalar ve Kurumlar
  • Uluslararası Finans
  • Enerji ve İklim Finansmanı
  • Kurumsal Finans
  • İslami Finans
  • Davranışsal Finans
  • Zaman Serileri
  • Varlık Fiyatlandırması

Akademisyenlerimiz, kamu veya özel sektörde işletme vb. organizasyonların finansal yapılarının anlaşılması, finansal piyasaların işleyişi ve varlık fiyatlandırması konularında araştırmalar yapmakta ve dersler vermektedirler. Anabilim Dalımız tarafından verilen başlıca dersler şunlardır:

• Finansal Piyasalar ve Kurumlar
  • Kurumsal Finans
  • Finansın Temelleri
  • Risk Yönetimi
  • Finansal Tahmin ve Modelleme
  • Gayrimenkul Değerleme ve Finansmanı
  • İslami Finans
  • Uluslararası Finans
  • Yatırımlar ve Portföy Yönetimi
  • Denetim
  • Uluslararası Raporlama Standartları

Akademisyenlerimizin Journal of Banking & Finance, Emerging Markets Finance & Trade ve Resources Policy gibi dergilerde yayınları mevcuttur. Hâlihazırda proje aşamasında olan ve gelecek dönemlerde yayınlanacak çalışmaları da devam etmektedir.

Bölümümüz akademisyenlerinin yurt dışı deneyimleri olması nedeniyle aşağıda ismi verilen üniversiteler ile bağlantıları devam etmektedir.

• University of Cambridge
  • Leicester University