Ana içeriğe atla
Doç. Dr. Çağrı KOÇ

Lojistik, tedarik zinciri yönetimi ve yöneylem araştırması alanlarında çalışmaktadır.

TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu Danışma Kurulu Üyesi

"Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır" Mustafa Kemal Atatürk


  • Yük ve kargo dağıtım operasyonlarının modellenmesi ve optimizasyonu konularında çalışmaktadır.

  • Ulaştırma operasyonlarından kaynaklı emisyonun azaltılmasına matematiksel modeller ve algoritmalar geliştirerek katkı sunmaktadır.

  • TÜBİTAK ARDEB Kariyer, TÜBİTAK TEYDEB BİGG, KOSGEB AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon projeleri yürütücülüğü yapmıştır. 

  • Çoğunluğu SCI/SSCI indeksinde yer alan uluslararası dergilerde 35'den fazla akademik makalesi yayınlanmıştır.

  • Akademik çalışmaları 2000'den fazla atıf almış, birçok dergi tarafından en çok okunan makaleler kategorisinde sınıflandırılmıştır.

  • Dünyanın "En Etkili Bilim İnsanları" arasında yer almaktadır.

  • Lojistik optimizasyonu girişimi Rotamopt'un kuruculuğunu yapmıştır.

  • "Lonca: E-Ticaret, Lojistik ve Teknoloji" iş romanının yazarıdır.



Biyografi

Çağrı Koç (Doç. Dr.), ASBÜ İşletme Bölümü’nde 2017’den beri öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Kanada’da HEC Montreal ve CIRRELT'de doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır (2015-2017). Doktora derecesini İngiltere’de Southampton Üniversitesi'nden aldığı bursla İşletme Fakültesi’nde Prof. Dr. Tolga Bektaş, Prof. Dr. Gilbert Laporte ve Doç. Dr. Ola Jabali danışmanlığında Yöneylem Araştırması/Endüstri Mühendisliği (2015) alanından almıştır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden almıştır. İngiltere Yöneylem Araştırması Akademisi tarafından “En İyi Doktora Tezi Ödülü”ne (2015), TÜBİTAK tarafından "Kariyer Ödülü"ne (2019) ve Southampton Üniversitesi tarafından Lisansüstü Yayın Ödüllerine layık görülmüştür. Southampton Üniversitesi, ASBÜ ve TOBB ETÜ lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermiştir. Çeşitli üniversitelerde, araştırma merkezlerinde, konferanslarda ve çalıştaylarda davetli konuşmacı olarak seminerler vermektedir. Akademik uzmanlık alanı, matematiksel ve sezgisel optimizasyon tekniklerinin lojistik ve tedarik zinciri yönetimi problemlerine uygulanmasına yoğunlaşmıştır. TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu Danışma Kurulu üyesidir.

Transportation Research Part B, Transportation Research Part C, Transportation Research Part EEuropean Journal of Operational Research, Computers & Operations Research, International Journal of Production Economics, International Journal of Production Research, International Transactions in Operational Research, Computers & Industrial Engineering, Journal of the Operational Research Society ve Flexible Services & Manufacturing Journal gibi uluslararası prestijli hakemli dergilerde 35'den fazla akademik makalesi, Springer, CRC Press gibi uluslararası yayın evlerinde kitap bölümleri ve çok sayıda hakemli konferans bildirisi bulunmaktadır.

TÜBİTAK TEYDEB 1512 Girişimcilik Destek Programı ve KOSGEB AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Programı Projelerinin yürütücülüğünü yapmıştır. İki kamu proje desteği alan lojistik optimizasyonu girişimi ODTÜ Teknokent firması Rotamopt'un kuruculuğunu yapmıştır.


Araştırma Alanları

Yöneylem araştırması, matematiksel ve metasezgisel optimizasyon, ulaştırma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, araç rotalama ve çizelgeleme problemleri.


Verdiği Dersler
  • Operasyon Yönetimi
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • Yönetim Bilimine Giriş
  • Yöneylem Araştırması
  • Entegre Lojistik Yönetimi
  • İnsani Yardım Lojistiği
  • Proje Yönetimi

Video ve Görseller

" " " " " "Lonca



 


Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.