HAKKIMIZDA

ASBÜ İşletme Bölümü, iş dünyası ve kamu kuruluşlarıyla yakın ilişkiler geliştirebilen, bilimsel bilgiyle uygulama arasında bağ kuran, sosyal sorumluluk bilinci gelişkin üyeleri olan bir bölümdür.

Programlarımız

ASBÜ'nün araştırma üniversitesi olma misyonu doğrultusunda yüksek nitelikli ve dünya standartlarında %100 İngilizce lisans, yüksek lisans ve doktora programları yürütmekteyiz. Bölümümüzde sunulan eğitim programları şunlardır:

İngilizce olan eğitim dili sayesinde, mezunlarımızın mesleklerini uluslararası platformlarda başarı ile yürütebilmelerine imkân sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin seçtikleri ikinci bir yabancı dili de (Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Farsça, Ermenice, Çince veya Japonca) öğrenme imkânı bulunmaktadır.

Lisans mezunlarımızın ülkemizin ve dünyanın önde gelen saygın üniversitelerinde lisansüstü eğitime kabul edilmelerini sağlayacak bir lisans müfredatı ve öğretim yöntemleri uygulanmaktadır. Mezunlarımızın aynı zamanda iş dünyasının değişen koşullarına uyum gösterebilecek, işletmelerin sorunlarına katma değeri yüksek çözümler üretebilecek, bilimsel bilgiyle beraber bilişim teknolojilerini kullanmada yetkin bireyler olmasını hedefliyoruz.

Bilgi paylaşımı sadece tek taraflı aktarımla yapılmamakta, vakalar, örnekler, simülasyonlar ve gerçek hikâyeler üzerinden karşılıklı etkileşime dayalı bir ortamda teknoloji desteğinden yararlanılarak gerçekleştirilmektedir.

Programlarımız, %30 oranında uluslararası öğrencilerin bulunduğu çok uluslu bir ortamda gerçekleştirilmektedir.

Mezunlarımız için ulusal ve uluslararası şirketler ve organizasyonlar ile kamu kuruluşlarında çok değişik alanlarda çalışma fırsatı vardır. Diğer yandan, öğrencilerimizi girişimci olmaya yönelik de hazırladığımızdan, mezunlarımız kendi işlerini kurmakta da zorlanmayacaklardır.

Lisans ve lisansüstü müfredatımız, Bologna sürecine ilişkin gereklilikler yerine getirilerek hazırlanmıştır.

Akademik Kadromuz

Bölümümüz, araştırmaları dünya çapında saygın uluslararası dergilerde yayımlayan, proje ve danışmanlık deneyimi bulunan, uluslararası düzeyde tanınan, yüksek eğitim ve araştırma standartlarına sahip, Türkiye’nin yönetim bilimlerinde nitelikli araştırmacı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmayı özellikle önemseyen, ülkemizin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim almış, tamamı uluslararası araştırma ve/veya öğretim deneyimine sahip nitelikli ve seçkin bir öğretim üyesi kadrosuna sahiptir.

Araştırma

Lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz, öğretim üyelerinin yürüttüğü araştırma projelerinde yer alabilme olanağı bularak araştırma deneyimi kazanmakta ve entelektüel birikimlerini arttırabilmektedirler.

Lisansüstü mezunlarımıza Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde araştırmacı olarak görev yapabilmeleri için gerekli kuramsal ve yöntemsel bilgileri kazandırma hedefindeyiz. Doktora programımız dünya çapında saygın ve nitelikli araştırmacı yetiştirmeye yöneliktir.

Ülkemizin başkentinde, cumhuriyetimizin kurulduğu tarihî atmosferde yaptığımız araştırmalar ve sunduğumuz öğretim programlarıyla üniversitelerin, özel şirketlerin, kamu kuruluşlarının ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını anlamak ve bunların giderilmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz.